Højkær Byggelegeplads

 

Opskrifter

På Højkær kan alle smage på noget nyt. Og faktisk smager alting godt på Byggeren! 

Her er opskrifter på nogle af de gode lækkerier:

                                                                                                                 

 Kanelkage: (uden æg)

1 l. kærnemælk

8 tsk. kanel

4 tsk. natron

800 g. mel

800 g. sukker

125 g. smeltet margarine. 

Alting røres godt sammen, hældes i en smurt bradepande og bages 25-35 min. ved 180 grader.

Glasur:

350 g. flormelis

1 spsk. smør

2-3 spsk. kakaopulver

10 spsk. stærk friskbrygget kaffe

....................................................................................................................................... 

 Fattigmandspizza

 

1 dåse flåede tomater koges op med krydderurter efter smag, salt og peber.

Smøres i et tyndt lag på halve kuvertflûtes og og drysses med revet ost.

Bages i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og lige er begyndt at blive lysebrun.

......................................................................................................................................... 

Norske troldepebernødder

Næh nej! Denne opskrift kommer fra dybt inde i de norske fjelde, hvor troldene bor.
Den er yderst hemmelig og må kun viderebringes til dem, der er i familie med Mris oldemor.

Til gengæld kan man købe dem til vores julemarked. De smager nemlig rigtigt af peber…

.......................................................................................................................................... 

Helles supergode tomatsuppe (til 80 personer)

10 ds flåede tomater

5 ds. Tomatpuré

2½ pk. Bouillonterninger (med 12 i hver)

Ca 12 l½ l.vand

1 håndfuld sukker

1 l. mælk

 

Tilbehør: 3 pk. kogt pasta og 9 hjemmebagte flütes

........................................................................................................................................... 

Ludvigs langsomme fredagssnegle

25 g gær

50 g margarine

1 dl mælk

1 æg

1 spsk sukker

½ tsk salt

5 dl hvedemel

 

Fyld:

40 g margarine

3 spsk brun farin

1 tsk kanel

 

Til pensling:                   Før du begynder:

1 æg                             Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 225 grader.

1)      Mål alle varer af

2)      Smuldr gæren i en stor skål

3)      Læg 50 g margarine i en gryde. Smelt margarinen. Tag gryden af. Hæld mælken i gryden og mærk med en finger om blandingen er tilpas lun.

4)      Hæld mælke-margarinblandingen over gæren. Rør godt.

5)      Kom æg, sukker og salt i skålen. Rør godt.

6)      Kom 2 dl mælk i skålen. Rør godt.

7)      Kom LIDT EFTER LIDT resten af melet i skålen. Slå og ælt dejen godt.

8)      Ælt dejen færdig på bordet

9)      Rul dejen ud til en firkant (25x35 cm)

10)  Kom 40 g margarine, farin og kanel i en lille skål. Rør det sammen.

11)  Smør fyldet på dejen.

12)  Rul dejen sammen til en pølse. Skær den i 10 skiver.

13)  Sæt sneglene på bagepladen og tryk dem flade.

14)  Læg en plasticpose over sneglene. Lad dem hæve i 10 minutter.

15)  Kom ægget i en skål og pisk det med en gaffel. Pens sneglene.

16)  Bag sneglene midt i ovnen i 12 minutter.

.................................................................................................................................. 

Havregrød der smager

1 del mælk

1 del vand

1 del gryn

Lidt salt og sukker.

Koges op under omrøring, men må endelig ikke koge for længe. Så bliver den nemlig ”lang” og sej.

Kan drysses med kanelsukker og smørklat, hvis man vil.

..................................................................................................................................... 

Broccolisalat, (den gode, du ved nok)

625 g bacon i skiver

2000 g broccoli

250 g rødløg

300 g solsikkekerner

625 g tranebær, tørrede

Dressing:

12½ dl Creme Fraiche 9%

2½ tsk citronsaft, friskpresset

5 tsk lys balsamico

5 tsk sukker

1½ tsk salt

 

Klip eller skær baconen i mindre stykker. Steg den meget sprød og hæld dem derefter over på en tallerken med køkkenrulle og køl af.

Del broccolien i små buketter. Stokken kan skæres i tynde skiver, hvis man vil spare.

Overhæld broccolistykkerne men kogende vand og lad det trække i et par minutter til den er dejlig grøn. Lad dem derefter dryppe af i en si.

Vend derefter den syrnede fløde sammen med citron, balsamico, sukker og salt og smag til.

Tilsæt så finthakket løg, bacon og de øvrige ingredienser og rør godt rundt.

Vend så broccolien i til sidst.

.......................................................................................................................................... 

Højkær Byggelegeplads - Højkær 45 - 2605 Brøndby - tlf. 43 28 62 88/ 43 28 62 89 - e-mail: bygs@jubii.dk