Højkær Byggelegeplads

 

Traditioner og arrangementer

                                                                                           

På Højkær Byggelegeplads har vi tradition for at lave visse arrangementer, hvor hele familien kan deltage: 

Høstfest: Årets største festdag, den første lørdag i september. Her kan man komme fra kl.15-22 og lege, hoppe på hoppepude, prøve boder, grille sit medbragte kød og se vores børn synge og danse.

Julemarked: i december kl.18-20, hvor hele Byggeren forvandles til et dejligt udendørs marked med værksteder, ponytrækning, bolchekogeri, glögg, æbleskiver og hygge i om varmebålet i langhuset. 

Forældrespisning: en hverdagsaften i maj/juni, hvor alle sætter lidt mad på den fælles buffet i Jernalderen og spiser, leger og hygger til kl.20.

Forældrerådets fisketur:

Kuttertur på Øresund, hvor forældrene hjælper sine børn med at hive sild og torsk i land.

Ridetur for børn og forældre: Ridning på islandske heste for de mere øvede børn og for de forældre, der tør deltage.

Springstævne: Sidste skoledag fra 15-ca-18.30. Sammen med 4 andre institutioner dyster vore dygtige ridebørn i springning på vores heste. Der er også en disciplin, hvor man skal ride på fremmed hest samt kæphesteløb for dem, der ikke rider så godt. Det er vigtigt at man klapper og hepper på rytterne.

Forældremøde: På det årlige forældremøde i uge 43 starter vi med at spise suppe nede i langhuset. Bagefter leger børnene udenfor, mens de voksne snakker om årets gang.

Fredagshygge i sommerferien, hvor mor og far kan komme ned til lidt kaffe og kage om eftermiddagen.

 

Der sker også ting, hvor forældrene slet ikke må være med:

Talentaften: i februar. Her optræder børnene for hinanden og selv om man ikke vil optræde, er det vigtigt at man er med som tilskuer og dommer.

Halloween: 31/10. Hele Byggeren bliver fyldt med hekse og trolde, mumier og hovedløse, edderkopper, afhuggede fingre, spøgelser og grufulde lyde.

Hyttetur: 7-9/3 og 7-9/11. Vi lejer en spejderhytte i Bidstrup Skov ved Hvalsø. Den ene tur bliver for 0-3 klassetrin og den anden bliver for 5-10.klassetrin. Forældrene må dog meget gerne hjælpe med at køre børnene frem og tilbage.

Temaaftener: Vi har løbende aftenarrangementer for at tilgodese særlige grupper. Det kan være for visse klassetrin, særlige interesseområder (f.eks. spil, heste, håndarbejde, rollespil) eller delt ind for små eller store medlemmer.

Overnatning: Nogle gange overnatter vi på Byggeren. Det kan være nede i Langhuset efter en rollespilsaften eller måske inde i huset efter en hyggeaften for en særlig gruppe.

Højkær Byggelegeplads - Højkær 45 - 2605 Brøndby - tlf. 43 28 62 88/ 43 28 62 89 - e-mail: bygs@jubii.dk